PROWADZENIE TRUDNYCH PRZYPADKÓW PRZEWLEKŁEJ ENTEROPATII
Average: 5 (8 votes)

PROWADZENIE TRUDNYCH PRZYPADKÓW PRZEWLEKŁEJ ENTEROPATII

30.03.2023

Zachęcamy do dołączenia do uczestników słynnego panelu dyskusyjnego #MicrobiomeForum #RoundTable prowadzonego przez słynnego #JanSuchodolski

CZWARTEK, 30 marca 2023, godz.19.00 [dla zainteresowanych – punkty edukacyjne]

Tegoroczny panel (w którym MOŻNA ZADAWAĆ PYTANIA NA ŻYWO), będzie fascynującym wydarzeniem, gdyż biorą w nim udział najwyższej rangi światowej specjaliści zajmujący się praktycznym i naukowym aspektem chorób przewlekłych układu pokarmowego oraz dysbiozy:

• dr Julia Fritz - specjalistka żywienia zwierząt, konsultująca w Monachium w klinice uniwersyteckiej od 10 lat. Autorka książki o zbilansowanym żywieniu składnikami surowymi pt. BARF (dostępna po niemiecku i czesku).
  • dr Fabio Procoli - specjalista gastroenterologii, autor podręcznika gastroenterologii kociej (wydanej przez EDRA 2021). Jest członkiem konsorcjum opracowującego założenia do przeszczepu kału u zwierząt towarzyszących.
  • dr Linda Toresson - królowa przeszczepu kału, w jej jednostce w szpitalu IVC Evidensia w Szwecji, wykonuje się przynajmniej jeden zabieg dziennie od paru lat. To dzięki niej wiemy, że kobalaminę można suplementować doustnie u psów (temat doktoratu obronionego 4 lata temu). Obecnie jest prezeską Europejskiego Stowarzyszenia Gastroenterologii Porównawczej.
  • dr Jenessa A.Winston - jest profesorem na Ohio State University, gdzie założyła Bank Kału do przeszczepu dla zwierząt towarzyszących. Prowadzi badania nad wsparciem procesu odchudzania poprzez modulację mikrobioty przeszczepem kału (SLIM study). Jest także założycielką Konsorcjum ds. Przeszczepu kału u zwierząt towarzyszących.

Udział w panelu jest DARMOWY po wcześniejszej REJESTRACJI pod linkiem: https://microbiomeforumroundtable2023.purinainstitute.com/.

Zapis wydarzenia będzie dostępny także później dla osób zarejestrowanych.

Serdecznie zapraszamy!